Over ons

Echoscopie is onze passie. Met oprechte verwondering beleven wij de echo’s met jullie mee.

Visie & werkwijze

Echotoon is expertisecentrum voor alle eerstelijns verloskundige en gynaecologische echo’s en biedt uitgebreide diagnostische zorg voor vrouwen. Omdat we het belangrijk vinden dat iedereen zich vertrouwd bij ons voelt, werken we laagdrempelig en in een ontspannen sfeer.

We werken graag op maat, staan open voor specifieke wensen en nemen de tijd om goed naar je te luisteren en met je mee te denken. Echografie is onze passie en we genieten oprecht van ieder nieuw leven dat we mogen bekijken.

Uiteraard werken we met de beste apparatuur en zijn we geaccrediteerd en op kwaliteit gecontroleerd door Stichting Prenatale Screening Noordoost-Nederland.

Wij vinden het belangrijk dat je vertrouwen kunt hebben in de kwaliteit van onze zorg en dat je je prettig en veilig voelt bij ons. Daarom doen we er alles aan om goede zorg te verlenen en om jou en je partner goed te begeleiden.

Zit je toch met vragen? Met twijfels? Ben je ergens ontevreden over? Vertel het ons dan. Liefst zo snel mogelijk, maar óók als je er al een tijdje mee rondloopt. Dan praten we er samen over en proberen we er snel en zo goed mogelijk iets aan te doen.

Als je een klacht hebt kun je dit zelf telefonisch of per email aan ons kenbaar maken: Telefoon: 050-7630450. Vraag naar Patricia Koster. Zij is de eigenaresse van onze praktijk. Email: patricia@echotoon.nl.

Vind je het prettig als iemand je helpt om je klacht in te dienen? Bel dan 0900 243 70 70. Dat is het telefoonnummer van de afdeling Adviespunt Zorgbelang De medewerkers van deze afdeling kunnen je meer vertellen over je rechten en adviseren je graag. Ook kun je ervoor kiezen om het contactformulier van het Landelijk Meldpunt Zorg te gebruiken.

Ons team

Patricia Koster

Eigenaresse en echoscopiste

Kwalitatief goede zorg, dichtbij: met die missie en haar medisch diagnostische achtergrond startte Patricia in 2013 Echotoon.

Daarvoor bezocht ze als productspecialist echografie bij Siemens Healthineers jarenlang echo-afdelingen in ziekenhuizen door heel Europa. ‘Ik wilde een plek met minstens dezelfde expertise, maar in de eerste lijn. Laagdrempelig en waar jij je vertrouwd voelt. Dat is Echotoon geworden. 

Voor mij is mijn vak absoluut mijn passie, of het nu gaat om een eerste kennismaking met een nog ongeboren kindje of begeleiding in een intens fertiliteitstraject. Ik ben er graag, voor iedereen!

patricia@echotoon.nl

Maaike Kloosterman

Echoscopiste

‘Bij Echotoon kan ik werken op de manier die bij me past, met veel aandacht voor de zwangere vrouw en haar partner. Vol verwondering geniet ik mee bij pretecho’s en bij de 20 weken echo probeer ik de aanstaande ouders op zo’n manier mee te nemen, dat ze begrijpen wat er op de echo te zien is.’ Voordat Maaike in 2018 bij Echotoon kwam, werkte ze jarenlang in het UMCG als klinisch verloskundige én als echoscopiste op de afdeling prenatale diagnostiek.

Maaike@echotoon.nl

Reineke Nauta

Echoscopiste

‘Elke keer blijft het maken van een echo weer speciaal en ben ik onder de indruk van nieuw leven”. Als echoscopiste is het bijzonder dit met toekomstige ouders te mogen delen. Dit doe ik graag met tijd en aandacht voor jullie op een plek waar jij je op je gemak voelt.’

Reineke@echotoon.nl

Mariëlle Landman

Echoscopist

Als MBB-er en echografist op de radiologie van het UMCG kan ik mijn voorliefde voor medische beeldvorming helemaal kwijt. Maar de extra dimensie door met jullie mee te mogen genieten van de ontwikkelingen tijdens en rondom de zwangerschap is echt te gek. Met veel enthousiasme heb ik me op deze specialisatie gestort en in Februari 2022 mijn diploma behaald.

 Marielle@echotoon.nl

Stephanie Raadsma

Echoscopiste i/o

Ik ben Stephanie en ik kom vanaf augustus het leuke team van Echotoon versterken. Ik ben opgeleid als verloskundige en heb mijn diploma als basisechoscopist. In het kader van de opleiding tot 20 weken echoscopist hoop ik jullie bij Echotoon te mogen verwelkomen om samen naar jullie kleine wondertjes te kijken.

Lysanne van Heijningen

Echoscopiste

Lysanne is verhuisd met haar gezin naar Curaçao, tijdens vakanties kun je haar nog tegen komen bij ons in de praktijk 

Echoscopist i.o.

Wil jij aan de slag in de leukste echopraktijk van Noord-Nederland Heb je je diploma’s of wil je begeleid door ons de opleiding volgen. 

We willen graag met je kennismaken! 

Mail ons: mail@echotoon.nl

@Echotoon op Instagram