Echotoon

afspraak maken? mail@echotoon.nl

050 763 04 50

 • De eerste termijn echo

 • Konden we je maar even bekijken...

Echotoon laat je op een persoonlijke wijze kennismaken met je nog ongeboren kindje. Uiteraard doen jullie dit samen met een gediplomeerd echoscopist.

 • De medische echo rond 20-weken zwangerschap, ook wel SEO Structureel Echo Onderzoek/20 weken onderzoek (SEO) genoemd, krijgt iedere zwangere aangeboden en wordt door je zorgverzekeraar vergoed.
 • Naast het SEO (de 20-weken echo) kun je ook bij ons terecht voor overige verloskundige of gynecologische echo’s op verwijzing of op eigen verzoek.
 • Wij plannen ruim de tijd voor de onderzoeken, ook in de avonduren en in het weekend kun je bij ons terecht.
 • Wij bieden een huiselijke omgeving en werken met een splinternieuwe, luxe uitgevoerde, high-end echomachine van Siemens.
 • Echotoon heeft een contract bij en wordt op kwaliteit beoordeeld door de Stichting prenatale screening noord Nederland SPSNN
 • De eerste termijn echo

 • De medische echo

  Kinderen

  Hoewel kinderen  altijd welkom zijn, willen wij jullie er wel op attent maken dat kleine kinderen een echo spannend kunnen vinden. Tijdens het onderzoek is de ruimte donker, de onderzoeken kunnen lang duren (soms bijvoorbeeld bij de 20 weken echo meer dan 30 minuten) en je ligt op de bank. Hierdoor word je in je bewegings- en/of evt troostmogelijkheden beperkt. Het kan soms lastig zijn om kinderen voor te bereiden en uit te leggen wat er gaat gebeuren. Zeker als onverhoopt de uitslag minder gunstig is.

  Zorgverzekeraar

  Het SEO (Structureel Echoscopisch Onderzoek), ook wel bekend als de 20 weken echo, is een bevolkingsonderzoek. Je mag zelf beslissen of je hier gebruik van wilt maken en door wie je dit onderzoek wilt laten uitvoeren. Uiteraard ben je hiervoor bij ons van harte welkom. Voor meer informatie kun je terecht bij je verloskundige, of op de website van het RIVM. De website bevat ook de keuzehulp Bewust kiezen. De zorg en uitvoering van het SEO is beschreven in richtlijnen. Wij werken volgens deze richtlijnen en hebben een contract en met de stichting prenatale screening noord Nederland (spsnn)De praktijk is gevisiteerd en voldoet aan de kwaliteitsnorm. Visitatie door de SPSNN 15-10-2018 Gedurende je zwangerschap heb je ook in 2019 recht op één medische 20-weken echo (SEO). De medische echo valt onder de wet Bevolkingsonderzoek en wordt vergoed vanuit de basisverzekering maar gaat niet van je eigen risico af. Naast de 20-weken echo kun je ook bij ons terecht voor de zogenaamde medische diagnose echo’s waarbij je kunt denken aan een termijnecho – placentalokalisatie en groei echo. Deze echo’s worden door je behandelaar aangevraagd en door je zorgverzekeraar vergoed. Wij zullen deze dan ook rechtstreeks bij hen declareren. Mocht je niet, of in het buitenland verzekerd zijn, dan dien je de onderzoeken na afloop direct bij ons te betalen, contant of met PIN. Je krijgt dan van ons een factuur mee, waarmee je eventueel alsnog de kosten zelf kunt declareren.      

  Onze onderzoeken

  De echo’s die wij voor u kunnen verzorgen zijn vaak op verwijzing van de huisarts of verloskundige, maar kunnen uiteraard ook op eigen verzoek worden uitgevoerd. Ook begeleiden wij vaak stellen tijdens een fertiliteitstraject. Dat doen wij graag, we passen dit uiteraard helemaal aan de vraag en wensen van de behandelende kliniek aan. Mail ons voor de mogelijkheden

  Het eerste trimester (week 1 t/m 13)

  Termijnecho (hoe lang ben je al zwanger?)€ 46,00
  Vitaliteit echo soms vanwege bloedverlies (is de zwangerschap intact?)€ 38,33

  Het tweede trimester, tussen 18 en 22 weken

  Structureel Echoscopisch Onderzoek (SEO)/ 20 weken echo, Landelijk SEO tarief154,36

  Het derde trimester (week 28 t/m 40)

  Placenta lokalisatie; ligt de placenta niet voor de uitgang?€ 38,33
  Groei echo; groeit het kindje naar verwachting?€ 38,33
  Liggingsecho; hoe ligt het kindje in je buik?€ 38,33

  Klachtenregeling Echotoon, praktijk voor echografie.

  Bent u niet (helemaal) tevreden? Blijf er niet mee rondlopen!  Wij vinden het belangrijk dat je vertrouwen kunt hebben in de kwaliteit van onze zorg en dat je je prettig en veilig voelt bij ons. Daarom doen we er alles aan om goede zorg te verlenen en jou en je partner goed te begeleiden. Zit je toch met vragen? Met twijfels? Ben je ergens ontevreden over? Vertel het ons dan. Liefst zo snel mogelijk, maar óók als je er al een tijdje mee rondloopt. Dan praten we er samen over en proberen we er snel iets aan te doen. Als je een klacht hebt kun je dit zelf telefonisch of per email aan ons kenbaar maken: Telefoon: 050-7630450. Vraag naar Patricia Koster. Zij is de eigenaresse van onze praktijk. Email: patricia@echotoon.nl. Vind je het prettig als iemand je helpt om je klacht in te dienen? Bel dan 0900 243 70 70. Dat is het telefoonnummer van de afdeling Adviespunt Zorgbelang De medewerkers van deze afdeling kunnen je meer vertellen over je rechten en adviseren je graag. Ook kun je ervoor kiezen om het contactformulier van het Landelijk Meldpunt Zorg te gebruiken.